Office Service Hub / Parc des Bréguières

Office Service Hub - Parc des Bréguières

Pôle de vie - Parc des Bréguières

Les Arcs-sur-Argens (83)

KEY FIGURES
4 000 M2 of offices and services in 2 buildings 4 MODULES
4 x 150 m² office spaces
2 PLATFORMS 2 x 700m² of floor space divisible on demand
1 day nursery | 1 restaurant | 1 banking services branch

PRIZES / AWARDS / CERTIFICATIONS
Grand prix du SIMI 2014
Grand prix du SIMI 2014
Prix SITL 2011
Prix de l’innovation SITL 2011
Prix  RSE 2013
Trophées RSE 2013 - 1er Prix - Catégorie Parc d'Activités
Ecopass ISO 14001
Ecopass ISO 14001
Ecovar
Label Ecovar 2012-2015
The “hub” is situated at the entrance to the Parc des Bréguières, directly on the first roundabout. The position of the building at the entrance of the site makes it a showcase and to that end it was meticulously designed from every angle. The elegant architecture acts as a signpost to the 12 activities and logistics buildings that will in time constructed in the Parc des Bréguières.

Comprising two blocks linked together by a canopy, it will create the gateway to the park which all site users will pass.


Mixed-use buildings, including : 
Commercial outlets on the ground floor
Offices on the upper floors 

It offers : 
Services aimed at staff working in the heart of the park :
Banking and postal services, day nursery, traditional and fast food outlets etc.
Office space for those businesses that want to establish themselves in an advantageous setting at the heart of one of the biggest business and industrial zones in the Var region. 

Every floor has 4 independent 150m² modules that can be grouped together for larger requirements.
The ground and first floors are classified 5th category ERP.

The materials used in the ‘Hub’ reflect the materials used in the park buildings, but modernised and adapted to the volumes and technical requirements.

Materials used are as follows :
Base course and other components in black-tinted gravel concrete

In elevation : 
Other elements: facings in natural wood tones running vertically
On the vertical curvature: facings in mid-grey tinted concrete
Grey-tinted aluminium joinery, green-tinted glass

The facades are embellished with wooden awnings perpendicular to the South-Western facade and aluminium on the other openings. The roof will be made of a waterproof sealed membrane and insulated with a flat concrete roof. in addition it will be equipped with a solar PV plant.
LOCATION
Print


FILES
Plaquette Pôle de vie

Plaquette Pôle de vie

Fiche générale

Fiche générale

Googleearth

Googleearth

BARJANE Contact

FRANCE
LA GALINIÈRE - RD7N
13790 CHATEAUNEUF LE ROUGE
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+33 (0)4 42 94 23 30
UNITED KINGDOM
Unit 106 Harbour Yard, Chelsea Harbour
London SW10 0XD
United Kingdom
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+44 (0)20 3961 4415